Øvelsene forklart: Distanse

Åpningstider

Distanse

INDIVIDUELL FORFØLGELSE (Individual pursuit)

Den ultimate utholdenhets øvelsene syklist mot syklist. 4km for menn og 3km for kvinner. Alle kjører en kvallik og dermed plasserer man de 4 beste i henholdsvis bronse- og gullfinalen. Det er to måter å vinne på: enten å ta igjen motstanderen som starter på andre siden av banen. Eller å få den raskeste tiden i mål.

 

 

LAG FORFØLGELSE (Team Pursuit)

Samme som forfølgelse-øvelsen men for lag. 3 kvinner og 4 menn på samme lag. Lagene kan «droppe» en syklist på veien eller «bruke denne opp». Som regel er dette den raskeste men med minst utholdenhet på laget. Tiden stopper på 3mann eller 2kvinne i mål.

I 2020 vant Danmark øvelsen i VM og satte verdensrekord med tiden 3:44:672 som gir en snittfart på utrolige 64km/t.

 

 

ELIMINASJON

Eliminasjon er en fellesstart der den siste syklisten ryker ut hver andre runde til det gjenstår 2 syklister og de gjør opp om seieren.

 

 

POENGLØP

Fellestart der målet er å samle mest mulig poeng underveis på innlagte spurter eller ved å ta igjen feltet med 1 runde. Innlagte spurter er hver 10 runde, topp 4 får poeng (5,3,2,1). Tar man igjen feltet får man 20poeng. Mest poeng etter rittet er vinneren.

 

 

SCRATCH

Fellesstart der førstemann til mål vinner. 15km for menn og 10km for kvinner. Mye taktikk

 

 

OMNIUM (Ol-grenen for distanse)

Omnium er OL-grenen for distansesyklistene. Omniumen består av 4 øvelser som kjøres samme dag.

 

  1. Scratch: 15km for menn og 10km for kvinner
  2. Tempo race: 7,5km for menn og kvinner. Poeng underveis
  3. Eliminasjon
  4. Poengløp: 40km for menn og 20km for kvinner.

 

Alle starter med poengene de har samlet i øvelse 1-3 og legger til poengene fra ritt nr .4 Poengløpet. Den med mest poeng til slutt er vinneren.