Øvelsene forklart

Åpningstider

Sprint

SPRINT

Sprint, også kalt match sprint er mann mot mann over 3 runder. Først kjøres en kvalifisering med en 200m flying sprint. Deretter settes heatene opp basert på kvalifikasjonen. De starter på samme sted på banen og selv om løpet bare er 750m (3 runder) så går de første rundene rolig. Sprint er disiplinen med mest taktiske elementer og utøverne prøver å få den andre til å «åpne sprinten» da det er lettere å ligge bak for så å komme rundt på slutten.

 

 

TEAM SPRINT 

I motsetning til Sprint minner dette mer om en veldig kort lagtempo der lag på 2kvinner/3 menn sykler for å sette den raskeste tiden over 2/3 runder. Hver syklist ligger i front 1 runde for så å sykle ut av løpet. Så mann1 kjører bare 1 runde, mann2  2 runder og siste mann alle 3 rundene og i mål. Først kjøres en kvalifikasjon og deretter settes lagene opp mot hverandre, så 2 lag er alltid på banen samtidig.

 

 

KEIRIN

Opprinnelig en gamblingsport fra Japan. Opp til 7 syklister starter samtidig og ligger bak en Derny (motorsykkel). Dernyen drar dem rolig opp til en fart rundt 50km/t i løpet av 5 runder, derfra kjører den av banen og syklistene har 3 runder til mål. Ender alltid i en sprint og har mange taktisk elementer. Kroppskontakt er lov og Keirin er en garantist for action! Det er ikke uvanlig å komme opp i 70 km/t i Keirin.

 

500/1000M TEMPO

Dette er en kort tempo for sprinterne. Damer sykler 500m og menn 1000m. Syklisten starter fra 0 i startmaskin og raskeste tid vinner. Denne distansen skaper ekstremt høye melkesyreverdier og syklistene må presse seg til det ytterste.

Verdensrekord 1000m: 53,303 Francois Pervis FRA.

Verdensrekord 500m: 32,268 Jessica Salazar MEX